Stranger

when I’m alone..

sometimes I though that my life was affected by people around me..sometimes my family, best friends, even strangers..

The stranger put up their minds and idea..

“Admiration and familiarity are strangers” -George Sand

I met them in school, university, mass transportation (train & bus), virtual world, or in a field work..

They are children, adult, Indonesian, or from abroad..

We chat and share our problem like close friend or just “hi” without knew our name..yes I did it..I hear everything..I like imagine their ordinary/extraordinary experience,,I like saw their sparkled eyes when they told about their happiness or proud story..or sometimes I just hear them if they told about sadness and I didn’t have an idea to made them cheerful :) (P.S: if I was in good mood..but if I was in bad mood I prefer to kept quite or read my book..haha :D )

In this case I just took positive thinking, ;)

“..because good things happen when you meet strangers.” – Yo-Yo Ma

————–

This posting was inspired from novel “Karena Kita Tidak Kenal” by Farida Susanty..

Picture by: Takashi Murakami and Dominique Bloink for the song of  “I Adore You” (Melpo Mene – 2008)

Advertisements

10 thoughts on “Stranger”

  1. buku yang kedua ini kumpulan cepen ya?
    aku baru baca sekilas buku pertamanya yang pemenang KLA itu, depresif banget.. kelam..

    hahaha.. saya juga belakangan lagi demen ngajakin ngobrol orang asing. tanpa alasan yang jelas.. mungkin karena mood saya lagi bagus akhir2 ini?
    soalnya kalo lagi males, suka pura2 ga liat..:mrgreen:

    1. iya..buku yang ke dua ini berisi kumpulan cerita.. Farida mampu menuangkan ide2 kreatif di setiap bab-nya..pdhl ide tsb g jauh2 dr kehidupan kita se-hari2 ttg orang asing ;)

      hahaha..samaaaaaaa… :D
      terkadang kalo mau naik kereta ‘n bad mood malah udah persiapan bawa buku dr rumah biar ntar g diajak ngobrol..hihihihi ;p

    1. yes it is..absolutely ^^

      anyway..jadi teringat jaman kita masih kecil slalu diingetin ama ortu: “jangan suka deket2 ma org asing,,ntar diculik”
      hahaha..kalo skrg..pasti akan gue jawab:
      “orang asing g minat nyulik gue..mereka cuman minat ngajak ngobrol doang :D ” hahahaha

  2. saya bukan tipe orang yang mudah diajak ngobrol apalagi orang asing, jadi kalo ada yg bisa nyambung waktu diajak ngobrol, itu adalah keajaiban tersendiri *mengeluarkan jurus invis*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s